ClubExtra Zwolle

Beweegaanbod voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 4-12 jaar

Wat biedt de sportclub en voor wie is het?

ClubExtra is een beweegaanbod voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 4-12 jaar met een bewegingsachterstand.

 

Kinderen kunnen op verschillende manieren en om verschillende redenen te maken krijgen met een motorische achterstand. Soms is dit zichtbaar tijdens het buitenspelen met vriendjes of de gymlessen op school. Hierdoor kan het zijn dat uw kind geen aansluiting kan vinden bij een reguliere sportvereniging en dat is er jammer. Voor die kinderen hebben wij ClubExtra opgericht.

 

ClubExtra is een beweegprogramma waar allerlei verschillende beweegactiviteiten en sporten worden aangeboden. Bij ClubExtra staat plezier altijd voorop. We geloven dat je beter kunt leren als je iets leuk vindt en daarom zorgen we onze sportlessen vooral heel erg leuk zijn. De lesgevers sluiten aan bij wat het kind al wél kan en het niveau van de deelnemer wordt stapje voor stapje en spelenderwijs verbeterd.

 

We sporten in groepen van maximaal tien kinderen waardoor alle kinderen veel persoonlijke aandacht kunnen krijgen en vaak aan de beurt komen.

 

Het doel van ClubExtra is dat kinderen leren dat bewegen leuk is zodat ze weer met plezier gaan sporten. Ook werken we er naartoe om de beweegachterstand van uw kind met leeftijdsgenootjes te verkleinen, zodat bijvoorbeeld buitenspelen met vriendjes weer beter gaat. Ons doel is om er uiteindelijk voor te zorgen dat uw kind bij een reguliere sportvereniging kan sporten. Mocht dit niet lukken, of niet de juiste weg zijn voor uw kind, dan hebben we ook SportExtra. SportExtra is een beweegprogramma voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Voor meer info, zie het kopje ‘SportExtra’.

 

ClubExtra wordt ondersteund door een stuurgroep. In deze stuurgroep zitten een kinderfysiotherapeut, een orthopedagoog en een diëtiste.

Wanneer (+ hoe laat en waar) zijn de lessen?

Hogeschool Windesheim, gebouw S zaal 9

Dinsdag 18:30-19:30
Dinsdag 19:30-20:30
Vrijdag 18.00-18.45
Vrijdag 18.45-19.30

 

Stadshagen Sportlaan 10 (de oranje sporthal op de bult)

Zaterdag 9.30-10.15
Zaterdag 10.15-11.00

Wie zijn de lesgevers?

Michael IJsselstein
Joyce Verkerk

Wat zijn de kosten (hoe verloopt de betaling)?

De kosten van deelname aan ClubExtra bedragen 150 euro per jaar. Stichting KIDS Zwolle werkt met automatische incasso’s, waarbij iedere maand 15 euro van uw rekening wordt afgeschreven (met uitzondering van maanden juli en augustus i.v.m. de zomervakantie). Bij aanmelding krijgt u een machtigingsformulier. Het is de bedoeling dat u deze invult en retourneert.

 

Wanneer u uw kind wilt afmelden voor ClubExtra dan dient u dit minimaal één maand van te voren schriftelijk bij de coördinator door te geven.

Wat te doen als het kind verhinderd is (hoe af te melden)?

Mocht uw zoon of dochter een keer niet naar de les kunnen komen, dan willen we graag dat u hem/haar afmeldt bij de lesgever. Wanneer u uw kind aanmeldt voor de Peuterclub ontvangt u de contactgegevens van de desbetreffende juf of meester.

Contactgegevens

clubextrazwolle@gmail.com

Simone Dijkstra (coördinator ClubExtra)