Vrienden van KIDS

Stichting Vrienden van KIDS Zwolle

Stichting Vrienden van KIDS Zwolle

De Stichting Vrienden van KIDS Zwolle is opgericht om Stichting KIDS financieel te ondersteunen bij het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug verdienen. De kinderen betalen contributie, maar dat is niet kostendekkend. Dat kan ook niet, omdat het hier gaat om een speciaal sport- en beweegaanbod en om kinderen die specifieke begeleiding en aanpassingen nodig hebben. Dat kost geld, veel geld en dat is niet altijd door de ouders/verzorgers op te brengen. Het mag niet zo zijn dat kinderen niet kunnen meedoen, omdat de ouders/verzorgers dat niet kunnen betalen.

Werven van financiële middelen

Mede om die reden zet het bestuur van ‘De Vrienden’ zich in om naast de subsidie Zwolle extra fondsen te werven voor dit goede doel. Dat doen wij door o.a.:

 • Het organiseren van fondswervende activiteiten
 • Werven en ontvangen van giften en donaties
 • Werving en promotie van potentiële sponsors (bedrijven, sportverenigingen, sportteams etc)
 • Aanvragen van financiële bijdragen bij fondsen en subsidienten
 • Opzetten en onderhouden van een ‘Vriendengalerij’

Wij staan open voor andere creatieve ideeën en suggesties om onze doelen te realiseren. Wilt u hiervoor contact met ons opnemen dan kan dit via de contactpersoon

Uw vriendschap betekent veel voor ons

Spelen, sporten, ravotten. Hoe vaak staat u erbij stil dat dit niet voor elk kind vanzelfsprekend is? Sluit vriendschap met onze stichting en maak sport en bewegen ook bereikbaar en toegankelijk voor kinderen en jongeren die dat verdienen.

Als ‘Vriend van KIDS’ houden wij u regelmatig op de hoogte van de activiteiten en ontwikkelingen bij Stichting KIDS Zwolle. Ook kunt u eventueel gekoppeld worden aan een specifiek onderdeel of project en de ontwikkelingen van meer dichtbij meemaken. Zo blijft u betrokken en weet u dat uw donatie goed terecht komt.

Wij zijn blij met al onze vrienden. Goede, grote of dikke vrienden, ze zijn ons allemaal lief. Wees welkom! Met een (jaarlijkse) donatie van € 25,- per jaar zijn we al heel erg blij! Maar uiteraard is elk ander bedrag ook van harte welkom. U wordt in ieder geval opgenomen in onze Vriendengalerij op onze website, tenzij u daar bezwaar tegen heeft.

Sponsoring is ook een optie

Voor bedrijven, ondernemers, (bevriende) sportverenigingen of andere organisaties is het natuurlijk ook mogelijk om te sponsoren of op een andere manier de stichting te ondersteunen. We denken daarbij niet alleen aan het beschikbaar stellen van geld in ruil voor b.v. naamsvermelding, maar ook aan de mogelijkheid om tegen een bepaalde vergoeding voor uw bedrijf of onderneming een sportevenement te organiseren. Wij bespreken graag samen met u wat het beste bij u past.

Comité van Aanbeveling

De Stichting Vrienden van KIDS Zwolle wordt ondersteund door een Comité van Aanbeveling:

 

 • Drs. Henkjan Meijer, burgemeester van de gemeente Zwolle
 • Prof. Dr. Albert Cornelissen, voorzitter CvB van Hogeschool Windesheim
 • Dr. Eddy van Hijum, gedeputeerde Provincie Overijssel
 • Drs. Arie Slob, directeur Historisch Centrum Overijssel
 • Drs. Robert Agelink, directeur Calo-Windesheim
 • Cees Klaassen, directeur KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding)

Bestuur Stichting Vrienden van KIDS Zwolle

 

 

 

 

 

Robert Cotterink, voorzitter

 

 

 

 

 

Justus Beth, penningmeester

Meer informatie of contact?

r.cotterink@gmail.com

Robert Cotterink (Voorzitter Vrienden van KIDS)