Aanbod voor kinderen met een bewegingsachterstand

Eén van onze programma’s die wij hebben ontwikkeld, is ClubExtra. Onder ClubExtra vallen PeuterKids, JuniorKids en TienerKids. Onze lesgevers hebben allemaal een sport-pedagogische achtergrond waardoor zij steeds kunnen denken en handelen vanuit het perspectief van het kind. Zij sluiten aan bij wat de peuter, junior of tiener al wel kan en stimuleert hen om de volgende stap te maken. We zijn ervan overtuigd dat kinderen en jongeren beter leren als ze iets leuk vinden: je thuis voelen in de groep is daarom ook heel belangrijk!

2 – 4 JAAR

PeuterKids is een bewegingsprogramma voor peuters met een ontwikkelingsrisico op het gebied van bewegen en gezondheid. Het programma is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het vergroten van de bewegingservaring, het plezier in bewegen, stimuleren van de motorische ontwikkeling en een gezonde leefstijl staan hierbij centraal.

PeuterKids word op dit moment niet aangeboden

Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u contact opnemen met ClubExtra@kidszwolle.nl bij genoeg animo is het mogelijk om weer een nieuwe groep te starten.

4 – 12 JAAR

JuniorKids is een onderdeel van ClubExtra, een bewegingsprogramma voor kinderen die – meer dan andere kinderen – moeite hebben met bewegen, buitenspelen en/of sporten en daardoor aan dit soort activiteiten weinig of geen plezier (meer) beleven.

Maandag 18:00-18:45

Met dit beweegprogramma geven we kinderen van 4 tot 12 jaar meer individuele aandacht en begeleiding om te ontdekken wat ze leren kunnen. Omdat bij ons spelenderwijs bewegen centraal staat, verzorgen wij allerlei verschillende bewegingsactiviteiten. Onze groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen waardoor we goed rekening kunnen houden met de specifieke achterstand of motorisch probleem van elk kind. Onze lesgevers zijn in staat om de sport- en bewegingsactiviteiten op maat aan te bieden en kinderen te enthousiasmeren om verder te gaan en te genieten van de vaardigheden die ze geleerd hebben. Sport en bewegen vinden zij dan weer leuk om te doen. Als het kan en het kind ook zover is, helpen wij hem/haar aan een passende sportplek bij een reguliere sportvereniging. Daarbij is de keuze van het kind bepalend en proberen wij de overstap zo goed mogelijk te begeleiden en te volgen.

Wanneer?
Maandag van 18:00 tot 18:45 uur

Waar?
Greijdanus zaal 5

Hoeveel?
Contributie is € 20,00 per maand

12 – 16 JAAR

TienerKids is er voor tieners die willen sporten in de veilige omgeving van ClubExtra. Iedereen vanaf 12 jaar met een bewegingsachterstand, kan bij TienerKids terecht.

Maandag 19:00-19:45
Dinsdag 18:30-19:30 & 19:30-20:30

Sommige jongeren hebben eerst op JuniorKids gezeten. Er zijn ook jongeren die door hun beperkte vaardigheden bij een reguliere sportvereniging teleurstellende ervaringen hebben opgedaan en daardoor (willen) stoppen met sporten. Ook deze kids zijn bij ons natuurlijk van harte welkom. Samen gaan we aan de slag om iedereen (weer) te laten ervaren hoe leuk en fijn het kan zijn om samen te sporten wanneer je mag en kan meedoen op je eigen manier.

Wij zijn heel blij als wij deze jongeren uiteindelijk toch naar een passende (nieuwe) sportplek bij een reguliere sportvereniging kunnen brengen, maar als het beter is om dat niet te doen, dan kunnen ze ook gewoon bij ons blijven! Bij TienerKids staat meedoen centraal: het gaat erom dat er voor elke jongere plaats is in de sport. Ook als dat niet zo vanzelfsprekend is.

Wanneer?
Maandag van 19:00 tot 19:45 uur

Waar?
Greijdanus, Zaal 5

Hoeveel?
Contributie is € 20,00 per maand

Wanneer?
Dinsdag van 18:30 tot 19:30 uur en 19:30 tot 20:30

Waar?
Hogeschool Windesheim, gebouw S, zaal 9

Hoeveel?
Contributie is € 22,50 per maand